Previous
Next

Betaina HCL + Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek - Aliness

Dostępność:
Jest
Ilość
55,00 zł
Brutto

Opis

Betaina HCL + Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek - Aliness

 

Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek

Suplement diety 

Betaina 650 mgPepsyna 150 mg

 

Składniki

1 kapsułka (porcja dzienna)

Chlorowodorek Betainy

Pepsyna 1:3000 MDP

650 mg

150 mg

 

 

 

Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:1 kapsułka podczas posiłku.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 

Pepsyna- proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku. Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.

Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g. betainy dziennie. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki.

 

Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris).Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo.

 

Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.