Previous
Next

Baobab BIO w proszku 200g

Dostępność:
Jest
Ilość
29,00 zł
Brutto

Opis

Baobab BIO w proszku 200g

 

Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje z suszonego miąższu owoców baobabu. Roślina ta stanowi ważny element diety w krajach Afryki od setek lat. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem.

Baobab jest źródłem witaminy C, potasu, wapnia, magnezu, błonnika pokarmowego.

Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych.

Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.

 

Składniki: Ekologiczny miąższ owoców baobabu (Adansonia digitata) 100%.

Kraj pochodzenia – RPA.

 

 

 

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów. 

1 opakowanie = 66 porcji (łyżeczek).

Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.

Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 

Wartość odżywcza

w 100g

RWS*

Wartość energetyczna

911kJ/221kcal

11%

Tłuszcz

0,3g

0,50%

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,1g

0,50%

Węglowodany

25g

10%

w tym cukry

20g

22%

Błonnik

55g

-

Białko

2g

4%

Sól

0g

0%

Witamina C

130mg

162%

Potas

2290mg

114%

Wapń

288mg

36%

Magnez

116mg

44%

*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.