Previous
Next

Białko dyni BIO w proszku 200g

Dostępność:
Jest
Ilość
22,00 zł
Brutto

Opis

Białko dyni BIO w proszku 200g

 

BeOrganic białko dyni BIO (60%) pochodzi z ekologicznych, niemodyfikowanych genetycznie pestek dyni. Produkt może być dobrym uzupełnieniem codziennej diety dla ludzi z nietolerancją glutenu oraz białka mleka krowiego. Doskonale wpisuje się w dietę wysokobiałkową, wegańską, wegetariańską. Po spożyciu pozostawia wrażenie sytości przez dłuższy czas.

BeOrganic białko dyni BIO (60%) jest również źródłem fosforu, magnezu, żelaza, manganu, cynku, błonnika pokarmowego.Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Magnez wspiera utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymanie prawidłowego stanu zębów i kości, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Mangan wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.

Cynk wspiera utrzymanie prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych, pomaga zachować zdrową skórę, włosy, paznokcie i kości. Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Składniki: Białko dyni BIO proszek (60%). Sposób przygotowania: 5 łyżeczek (15g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów. Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 15-30g. 1 opakowanie = 66 łyżeczek (13 porcji).Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wartość odżywcza

w 100g

RWS*

Wartość energetyczna

1734kJ/414kcal

 

21%

Tłuszcz

12,8 g

18%

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

3,3 g

16%

Węglowodany

2,5 g

1%

w tym cukry

2,5 g

3%

Błonnik

13 g

-

Białko

60 g

120%

Sól

2 g

33%

Fosfor

1500 mg

214%

Magnez

700 mg

187%

Żelazo

15 mg

107%

Cynk

15 mg

150%

Mangan

5 mg

250%

*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.