Previous
Next

Żelazo BIO 10 mg x 50 tabletek

Dostępność:
Jest
Ilość
45,00 zł
Brutto

Opis

Żelazo BIO 10 mg x 50 tabletek

 

Żelazo:
  • pomaga w tworzeniu erytrocytów i hemoglobiny
  • pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie
  • poprawia metabolizm energetyczny
  • wspomaga układ odpornościowy
  • poprawia funkcje poznawcze
  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia

 

Składniki: Ekologiczny, standaryzowany ekstrakt z liści curry (Bergera koenigii), substancja wypełniająca: ekologiczny błonnik akacjowy, celuloza mikrokrystaliczna.

Składniki

1 tabletka

2 tabletki

Ekologiczny ekstrakt z liści curry

(Bergera koenigii)

727 mg

1454 mg

w tym żelazo

10 mg (71,4% RWS)*

20 mg (142,8% RWS)*

*RWS – dzienna Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.

 

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 tabletki w trakcie lub po posiłku popijając wodą.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

BeOrganic BIOVit&Min’s® to suplementy diety będące źródłem naturalnych witamin i minerałów, w postaci ekologicznych ekstraktów roślinnych, standaryzowanych na zawartość odpowiednich składników odżywczych.

BeOrganic Żelazo BIO to maksymalna dzienna dawka żelaza pochodzenia roślinnego, w postaci ekologicznego ekstraktu z liści curry (Bergera koenigii), standaryzowanego na ten składnik.

Zawarty w produkcie ekstrakt BIOVit&Min’s® spełnia wysokie standardy żywności ekologicznej. W procesie ekstrakcji nie są stosowane żadne sztuczne rozpuszczalniki ani chemikalia, a jedynie woda.

Ekstrakt BIOVit&Min’s® jest przyjaznym dla układu pokarmowego, naturalnym źródłem żelaza o wysokiej przyswajalności. W roślinach żelazo jest magazynowane w ferrytynie roślinnej – kompleksie jonów żelaza (III) otoczonych powłoką białkową, która dociera w nienaruszonym stanie do ludzkiego jelita. Tam, zmagazynowane żelazo jest stopniowo uwalniane i włączane do ludzkiej ferrytyny. Takie stopniowe uwalnianie i przyswajanie żelaza jest korzystne, ponieważ pozwala uniknąć niepożądanych skutków ubocznych – takich jak zaparcia – które często towarzyszą suplementacji żelaza w konwencjonalnej postaci.

Żelazo jest minerałem niezbędnym dla organizmu człowieka – potrzebnym do transportu tlenu oraz jako kofaktor niektórych enzymów. Niedobór żelaza w diecie może prowadzić do niedokrwistości (anemii), dlatego ważne jest utrzymywanie podaży tego mikroelementu na właściwym poziomie.

 

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.