Opis
Wsparcie w kontroli masy ciała.
Wsparcie układu odpornościowego
Spirulina to niebiesko-zielone mikroskopijne algi należące do gromady sinic. W składzie produktu zawarte zostały algi Arthrospira platensis standaryzowane na zawartość min. 60% białka. Zawierają wiele witamin oraz beta-karoten i minerały, takie jak: magnez, wapń, fosfor, żelazo i jod.
Obecnie spirulinę najczęściej stosuje się jako suplement diety, przede wszystkim ze względu na dużą zawartość białka i składników odżywczych, przy jednoczesnej niskiej kaloryczności. Badania wykazały, że regularna suplementacja spiruliną wpływa na kontrolę wagi, głównie dzięki jej właściwościom ograniczającym rozkład skrobii. Nierozkładana skrobia przechodzi przez jelita, pobudzając ich aktywność, jednocześnie nie dostarczając organizmowi dodatkowych kalorii.
Regularna suplementacja spiruliną wpływa na:zdrowie glikemiczne i kontrolę wagi.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
Spirulina w tym białko (60%) |
350 mg 210 mg |
1400 mg 840 mg |
Zalecane dawkowanie: Dwie kapsułki, dwa razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. Skład: Spirulina (Arthrospira platensis) standaryzowana na zawartość min. 60% białka. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 39,6 g.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/C0DA1C