Opis
Skuteczne wzmocnienie odporności dzięki wysokiej dawce witaminy C z dodatkiem cynku organicznego i bioflawonoidów cytrusowych.
Witaminy spełniają w naszych komórkach i tkankach wiele różnorodnych funkcji regulacyjnych, decydując tym samym o rozwoju, stanie zdrowia i wydolności fizycznej organizmu. Jedną z najważniejszych witamin dla zdrowia człowieka jest witamina C.
Pełni ona wiele funkcji w organizmie, w tym wsparcie układu odpornościowego, czy ochrona przed stresem oksydacyjnym. Ponieważ organizm nie jest w stanie samodzielnie jej wytworzyć, witamina C musi być pozyskiwana z diety lub suplementacji.
Znany antyoksydant
Witamina C uznawana jest za jeden z najpopularniejszych antyoksydantów, dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym pełni rolę ochronną przy chorobach sercowo-naczyniowych i chorobie wieńcowej serca. Chroni również komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym gdzie reaktywne formy tlenu mogą wywierać na nie negatywny wpływ. Posiada zdolność do „wymiatania” wolnych rodników zmniejszając ilość uszkodzeń DNA, białek i lipidów, obniżając przy tym ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.
Cenne bioflawonoidy
Flawonoidy to organiczne związki chemiczne z grupy polifenoli występujące w roślinach. Pełnią rolę barwników, chronią rośliny przed nadmiernym promieniowaniem UV, wpływem grzybów, pleśni, bakterii i wirusów oraz kontrolują przyrost tkanek i zachodzące w nich reakcje chemiczne.
Wśród wszystkich flawonoidów na szczególną uwagę zasługują bioflawonoidy cytrusowe, nazywane również witaminą P od angielskiego słowa permeability (przepuszczalność), gdyż kompleks tych związków ma zdolność obniżania przepuszczalności ścian naczyń krwionośnych.
Znaczenie cynku
Cynk to pierwiastek niezbędny do utrzymania homeostazy całego organizmu. Cynk bierze udział w wytwarzaniu białek i kwasów nukleinowych, które są odpowiedzialne głównie za przenoszenie i przechowywanie informacji genetycznych. Odgrywa rolę m.in. w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Odpowiedni poziom witaminy C w organizmie: przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, wspiera syntezę kolagenu, co przekłada się na zdrowie naczyń krwionośnych, skóry, chrząstek i dziąseł, wspomaga prawidłowy metabolizm energetyczny, usprawnia działanie układu nerwowego, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, pomaga w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i zwiększa wchłanianie żelaza.
665 mg składników aktywnych w dawce dziennej | |
Jedno opakowanie wystarczy na 3 miesiące suplementacji | |
Bez dodatków i wypełniaczy | |
Kapsułki wykonane z celulozy roślinnej |
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Witamina C | 440 mg (550%*) |
Cynk organiczny | 15 mg (150%*) |
Pomarańcza słodka - ekstrakt | 60 mg |
w tym bioflawonoidy cytrusowe (50%) | 30 mg |
Pozostałe informacje | |
Kapsułek w opakowaniu | 90 kapsułek |
1 opakowanie wystarcza na | 90 dni |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku.
Składniki: Kwas L-askorbinowy (witamina C), pikolinian cynku (cynk), ekstrakt z pomarańczy słodkiej (Citrus sinensis) standaryzowany na zawartość 50% bioflawonoidów cytrusowych. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 59,9 g.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, składników mlecznych, selera, soi, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/08/02/SD/B37EA8