Previous
Next

Kurkumina Kadzidłowiec i Imbir - 90 kapsułek

Marka Yango
Dostępność:
Jest
Ilość
82,00 zł
Brutto

Opis

Kurkumina Kadzidłowiec i Imbir - 90 kapsułek

 

Synergiczne połączenie 3 składników aktywnych dla wsparcia stawów, układu krwionośnego i zmniejszenia stanów zapalnych.

 

Kurkumina to najważniejszy z kurkuminoidów – związków chemicznych z grupy polifenoli, otrzymywanych poprzez ekstrakcję z rośliny Curcuma longa, czyli popularnej kurkumy. Kurkumina wpływa korzystnie na odporność, jest doskonałym przeciwutleniaczem, a także wspiera układ oddechowy. Działa wzmacniająco na stawy i kości, a jej wpływ na regulowanie poziomu cholesterolu przyczynia się do ochrony układu sercowo-naczyniowego. 

Kadzidłowiec (Boswellia serrata) to roślina wywodząca się z Indii. Od setek lat używany jest w zielarstwie i produkcji kadzideł w krajach Afryki i Azji. Jest szczególnie cenny ze względu na wysoką zawartość kwasów bosweliowych. Kadzidłowiec wspomaga układ pokarmowy, działając łagodząco i ochronnie na jelita. Roślina zalecana jest osobom, które chcą utrzymać zdrowie układu oddechowego oraz krwionośnego. Kadzidłowiec poprawia też pracę serca oraz reguluje poziom cholesterolu we krwi. Boswellia serrata wykazuje również pozytywny wpływ na pamięć i funkcje umysłowe, a także na funkcjonowanie stawów, zwiększając ich elastyczność.

Imbir wpływa pozytywnie na funkcjonowanie mięśni oraz pomaga zachować prawidłową ruchliwość stawów i witalność. Jest niezwykle cenny dla osób , które mają problemy z trawieniem oraz potrzebują wesprzeć swój układ immunologiczny. 

  Doskonałe wsparcie stawów
  Imbir działa przeciwzapalnie
  Kadzidłowiec wspomaga układ krwionośny
  Kurkuma podnosi odporność
  Synergiczne połączenie 3 silnych ekstraktów roślinnych
  Bez dodatków ani wypełniaczy
  Ponad 800 mg ekstraktów w dawce dziennej
  Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom
Synergiczne połączenie 3 ekstraktów

• Ekstrakt z kłącza kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów

• Ekstrakt z żywicy kadzidłowca indyjskiego standaryzowany na 65% kwasów bosweliowych 

• Ekstrakt z kłącza imbiru DER 10:1

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. 

Składnik aktywny 1 kapsułka  3 kapsułki
Ekstrakt z kłącza kurkumy 90 mg 270 mg
w tym kurkuminoidy 95% 85,5 mg 256,5 mg
Ekstrakt z żywicy kadzidłowca indyjskiego 90 mg 270 mg
w tym kwasy bosweliowe 65% 58,5 mg 175,5 mg
Ekstrakt 10:1 z kłącza imbiru 90 mg 270 mg
co odpowiada spożyciu imbiru 900 mg 2,7 g
Pozostałe informacje    
Kapsułek w opakowaniu 90 kapsułek  
Rodzaj kapsułek Roślinne  
Sugerowana dawka dzienna 3 kapsułki  
1 opakowanie wystarcza na 30 dni  

 

Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 3 razy dziennie.

Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku.

Składniki: ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z żywicy kory kadzidłowca indyjskiego (Boswellia serrata) standaryzowany na zawartość min. 65% kwasów bosweliowych, ekstrakt 10:1 z kłącza imbiru lekarskiego (Zingiber officinale); kapsułka: celuloza roślinna.

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 32,4 g.

Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.

Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-08642/KC/18