"Nalewka daktylowa"- zestaw suszonych owoców i przypraw do przygotowania nalewki na winie
"Nalewka daktylowa"- zestaw suszonych owoców i przypraw do przygotowania nalewki na winie
Opis
Zestaw suszonych owoców i przypraw do przygotowania nalewki na winie
SKŁAD:
DaZao (owoc głożyny, Fr.Jujubae) 75g, LongYanRou (owoc longan, Fr. Arillus Longan) 20g, GouQiZi (owoc kolcowoju, Fr. Lycii) 20g, DangGuiWei (korzeń angeliki, Rdx Angelicae Sinensis) 5g, TaoRen (pestki brzoskwinii, Semen Persicae) 10g, ChenPi (skórka mandarynki, Peric.Citri Retic.) 5g, RouGui (kora cynamonu, Ctx. Cinnamoni) 5g
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania zalać ok. 0,75-1L czerwonego, wytrawnego wina o zdecydowanym smaku. Nalewka nie powinna być wyeksponowana na działanie promieni słonecznych. Co dwa, trzy dni zamieszać zawartość naczynia, macerować przez minimum miesiąc.
Data ważności nie krótsza niż do:30 listopad 2018
Waga netto: 140g
Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.