Opis
Substancje czynne: ekstrakt z rozmarynu.
Zalecana temperatura waporyzacji: 175-195°C
Działanie: Rozmaryn chroni przed stresem oksydacyjnym, który bierze udział w rozwoju powikłań cukrzycowych.
Rozmaryn ma długą historię zastosowań kulinarnych i aromatycznych, oprócz zastosowań w tradycyjnej medycynie ziołowej i medycynie ajurwedyjskiej. Krzew rozmarynu (Rosmarinus officinalis) pochodzi z Ameryki Południowej i regionu śródziemnomorskiego. Należy do rodziny roślin Lamiaceae, razem z miętą, oregano, melisą i bazylią.
Wiele osób lubi herbatę rozmarynową ze względu na jej smak, aromat i korzyści zdrowotne. Przeciwutleniacze to związki, które pomagają chronić organizm przed uszkodzeniami oksydacyjnymi i stanami zapalnymi, które mogą prowadzić do chorób przewlekłych, takich jak rak, choroby serca i cukrzyca typu 2.
Można je znaleźć w różnych produktach roślinnych, takich jak owoce, warzywa i zioła, takie jak rozmaryn. Herbata rozmarynowa zawiera również związki, które mogą mieć właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
Waporyzacja rozmarynu - w czym może pomóc ?· Działa przeciwcukrzycowo
· Pomaga w walce bezsennością
· Wzmacnia odporność organizmu
· Działa antyseptycznie
Substancje czynne zawarte w roślinie mogą podczas waporyzacji wywoływać też inne efekty. Skonsultuj się z lekarzem jeśli jesteś uczulony na którykolwiek związek zawarty w roślinie. Zalecamy przestrzegania zakresu temperatury waporyzacji ziół.