Opis
Substancje czynne: ekstrakt z kolendry.
Zalecana temperatura waporyzacji: 130-140°C
Działanie: Skutecznie obniża cukier.
Kolendra to zioło, które jest powszechnie używane do przyprawiania potraw międzynarodowych. Pochodzi z rośliny Coriandrum sativum i jest spokrewniona z pietruszką, marchewką i selerem.
Wiele osób używa kolendry w potrawach takich jak zupy i salsy, a także w potrawach indyjskich, bliskowschodnich i azjatyckich, takich jak curry i masale.
Liście kolendry są często używane w całości, podczas gdy nasiona są suszone lub mielone. Kolendra jest stosowana w medycynie od czasów starożytnego Egiptu.
Zioła kolendry mają apetyczny, trawienny, przeciwskurczowy i kojący wpływ na zaburzenia żołądka i jelit. Ze względu na ciepły, aromatyczny i korzenny zapach jest również stosowana w przemyśle perfumeryjnym.
Waporyzacja kolendry- w czym może pomóc ?· Silne właściwości odtruwające
· Działanie przeciwbakteryjne i odświeżające oddech
· Silny antyoksydant i cenne źródło witamin
· Wzmacnia odporność organizmu
· Na dolegliwości żołądkowe
Substancje czynne zawarte w roślinie mogą podczas waporyzacji wywoływać też inne efekty. Skonsultuj się z lekarzem jeśli jesteś uczulony na którykolwiek związek zawarty w roślinie. Zalecamy przestrzegania zakresu temperatury waporyzacji ziół.