Previous
Next

Kolendra 10g BIO

Kolendra 10g BIO
Dostępność:
Jest
Ilość
15,00 zł
Brutto

Opis

Kolendra 10g BIO Zioło do waporyzacji - Kolendra bio 10g

Substancje czynne: ekstrakt z kolendry.

Zalecana temperatura waporyzacji: 130-140°C

Działanie: Skutecznie obniża cukier.

Kolendra to zioło, które jest powszechnie używane do przyprawiania potraw międzynarodowych. Pochodzi z rośliny Coriandrum sativum i jest spokrewniona z pietruszką, marchewką i selerem.

Wiele osób używa kolendry w potrawach takich jak zupy i salsy, a także w potrawach indyjskich, bliskowschodnich i azjatyckich, takich jak curry i masale.

Liście kolendry są często używane w całości, podczas gdy nasiona są suszone lub mielone. Kolendra jest stosowana w medycynie od czasów starożytnego Egiptu.

Zioła kolendry mają apetyczny, trawienny, przeciwskurczowy i kojący wpływ na zaburzenia żołądka i jelit. Ze względu na ciepły, aromatyczny i korzenny zapach jest również stosowana w przemyśle perfumeryjnym.

Waporyzacja kolendry- w czym może pomóc ?

· Silne właściwości odtruwające

· Działanie przeciwbakteryjne i odświeżające oddech

· Silny antyoksydant i cenne źródło witamin

· Wzmacnia odporność organizmu

· Na dolegliwości żołądkowe

Substancje czynne zawarte w roślinie mogą podczas waporyzacji wywoływać też inne efekty. Skonsultuj się z lekarzem jeśli jesteś uczulony na którykolwiek związek zawarty w roślinie. Zalecamy przestrzegania zakresu temperatury waporyzacji ziół.